Vad ska jag göra om jag får meddelandet att mitt frågeformulär redan har slutförts?

Om du får meddelande om att ditt frågeformulär redan har slutförts kan det bero på flera olika saker. För det första är det viktigt att du använder dina personliga inloggningsuppgifter eller den personliga länk som Effectory har skickat till dig.


Vidarebefordrat till en kollega?
Varje frågeformulär kan endast fyllas i en gång. Om du har vidarebefordrat länken till frågeformuläret till en kollega eller delat dina inloggningsuppgifter med din kollega så innebär det i allmänhet att din kollega har slutfört ditt frågeformulär. Du kan då kontakta en av våra anställda via vår chatt (i skärmens nedre högra hörn) eller hitta våra kontaktuppgifter genom att använda kontaktknappen på startsidan.

Var denna artikel till hjälp?
2 av 2 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

0 kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.