Co zrobić, gdy otrzymam powiadomienie o tym, że kwestionariusz został już uzupełniony?

Przesłanie powiadomienia mówiącego, że kwestionariusz został już uzupełniony, może wynikać z różnych przyczyn. Po pierwsze, musisz używać swoich osobistych danych logowania lub osobistego łącza przesłanego przez Effectory. 


Przesłałeś(-aś) kwestionariusz innej osobie?
Każdy kwestionariusz można uzupełnić tylko raz. Jeśli przesłałeś(-aś) odnośnik do kwestionariusza współpracownikowi lub udostępniłeś(-aś) komuś swoje dane logowania, wówczas może to oznaczać, że taka osoba uzupełniła Twój kwestionariusz. Możesz skontaktować się z naszym pracownikiem za pomocą czatu (w prawym dolnym rogu ekranu) lub używając przycisku kontaktu na stronie głównej, aby uzyskać nasze dane kontaktowe.

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 2 z 2
Masz więcej pytań? Wyślij zlecenie

Komentarze

Komentarze: 0

Zaloguj się, aby dodać komentarz.