Resultaten Vrijgave instellingen

Het delen van de onderzoeksresultaten met relevante stakeholders is een cruciale stap in het proces van medewerkersfeedback. My Effectory biedt twee doeltreffende features om je te helpen bij dit proces, zodat de relevante inzichten op het juiste moment bij de juiste mensen terechtkomen. Door naadloos resultaten toegang en resultaten vrijgave instellingen te integreren, kun je de vrijgave van jouw onderzoeksresultaten aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Wat zijn de resultaten vrijgave instellingen? Dit artikel behandelt alles wat je moet weten over de instellingen van de resultaten vrijgave, waarmee je kunt instellen wanneer en hoe de resultaten worden gedeeld. Voor meer informatie over de instellingen voor Toegang tot resultaten, die jou de mogelijkheid geven te bepalen wie toegang zou moeten hebben tot de respons en resultaten van jouw onderzoek, verwijzen we je graag naar dit artikel.

De voordelen van de resultaten vrijgave instellingen

De voordelen van de Resultaten vrijgave instellingen zijn onder andere:

• Het afstemmen van de vrijgave van je onderzoeksresultaten met strategische initiatieven en mijlpalen om hun impact te maximaliseren.
  • Gerichte distributie van inzichten, zodat relevante belanghebbenden alleen ontvangen wat ze nodig hebben.
  • Het bevorderen van samenwerking en dialoog onder belanghebbenden door het tijdig delen van onderzoeksresultaten te vergemakkelijken.
  • De mogelijkheid om alleen de onderzoeksresultaten te delen wanneer je er echt klaar voor bent.

Hoe je de resultaten vrijgave configureert

Zodra een onderzoek actief is, kunnen zowel de maker van de vragenlijst en Centraal of Projectcoördinatoren deze instellingen openen:

1. Log in op My Effectory en ga naar jouw project vanuit het Projecten tabblad.
  2. Onder het kopje Status van onderzoek tegel, klik op Bekijk alle onderzoeken.
  3. Selecteer de lopend of voltooid onderzoek waarvoor je de toegang tot de resultaten wilt beheren.
  4. In de tegel Instellingen voor resultaten, klik op Resultaten vrijgave.
    Een zijpaneel opent met drie opties:

Het begrijpen van de drie opties voor resultaten vrijgave

Optie 1: Alleen respons

Dit is de meest beperkende optie.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀢󠀥󠀳󠀰 Wanneer ingeschakeld, worden de onderzoeksresultaten niet gedeeld met enige gebruikers.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀢󠀦󠀳󠀰 Echter, de respons is altijd zichtbaar voor gebruikers met toegang, inclusief:󠀲󠀣󠀡󠀢󠀢󠀧󠀳

• 󠀰Alle centrale coördinatoren.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀢󠀨󠀳
  • 󠀰De projectcoördinatoren van het project.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀢󠀩󠀳
  • 󠀰Lokale of Resultatencoördinatoren gekoppeld aan groepen binnen het onderzoek.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀣󠀠󠀳
    󠀰

Opmerking: deelnemers van het onderzoek kunnen de responspercentages van het onderzoek niet zien in Mijn Effectory.

Optie 2: Vrijgeven aan iedereen

Als je deze optie inschakelt, worden de resultaten gedeeld met alle gebruikers die toegang hebben tot de resultaten zodra de berekeningen zijn voltooid. Dit is van toepassing op:

• Coördinatoren gekoppeld aan één of meerdere groepen binnen het onderzoek. Je kunt coördinatoren toevoegen of verwijderen aan jouw vragenlijst op de Toegang tot resultaten pagina.
  • Deelnemers van het onderzoek die toegang hebben tot het My Feedback platform. Als jouw organisatie geen gebruik maakt van My Feedback, hebben deelnemers geen toegang tot inzichten in de resultaten.

De optie Vrijgave voor iedereen kan worden ingeschakeld, zowel voor als na het berekenen van de onderzoeksresultaten:󠀲󠀣󠀡󠀢󠀣󠀧󠀳

• 󠀰Voor de berekening: Resultaten worden automatisch gedeeld met alle gebruikers zodra de berekeningen klaar zijn.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀣󠀨󠀳󠀰 My Effectory zal een geschatte vrijgavedatum tonen op basis van de einddatum van het onderzoek, maar de daadwerkelijke vrijgavedatum kan variëren.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀣󠀩󠀳
  • Na berekening: Resultaten worden direct beschikbaar gesteld aan alle gebruikers met toegang.

Optie 3: Gefaseerde vrijgave aan geselecteerde gebruikers

󠀰Dit is de standaardinstelling , wat betekent dat deze standaard is ingeschakeld voor alle nieuw gemaakte onderzoeken.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀤󠀢󠀳󠀰 Het stelt jou in staat om de onderzoeksresultaten in fasen vrij te geven die je kunt aanpassen aan de behoeften van jouw organisatie door specifieke gebruikers en vrijgavedata te selecteren.

Standaard toegang󠀲󠀣󠀡󠀢󠀤󠀤󠀳

󠀰Bij het inschakelen van Gefaseerde vrijgave voor geselecteerde gebruikers, zal My Effectory automatisch een fase genereren genaamd Standaard toegang, die het volgende omvat:󠀲󠀣󠀡󠀢󠀤󠀥󠀳

• De maker van het onderzoek.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀤󠀦󠀳
  • Alle centrale coördinatoren.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀤󠀧󠀳
  • De projectcoördinatoren van het project.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀤󠀨󠀳

󠀰Deze gebruikers krijgen standaard toegang tot de onderzoeksresultaten zodra de berekeningen zijn voltooid.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀤󠀩󠀳󠀰 Echter, de Standaard toegang fase is volledig aanpasbaar: je kunt de vrijgave datum en het aantal inbegrepen gebruikers aanpassen, of de fase volledig verwijderen (je vindt het terug in de voorgestelde fasen als je van gedachten verandert).󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀠󠀳

󠀰Opmerking: Eventuele centrale of projectcoördinatoren die later aan je onderzoek worden toegevoegd, worden, indien in gebruik, automatisch aan deze fase toegevoegd.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀡󠀳󠀰Er is geen handmatige interventie nodig om de resultaten met hen te delen!󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀢󠀳

󠀰Standaard worden gebruikers die toegang krijgen tot de onderzoeksresultaten via deze fase niet op de hoogte gesteld.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀣󠀳󠀰 Wil je dat er notificatie-e-mails worden verzonden?󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀤󠀳󠀰 Klik gewoon op het drie-puntjes icoon naast de naam van de fase, selecteer Bewerken, en vink dan het vakje E-mail notificatie versturen aan in het pop-up venster.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀥󠀳

󠀰Een nieuwe fase creëren󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀦󠀳

󠀰Je kunt extra vrijgave fasen creëren door te klikken op + Fase toevoegen.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀧󠀳󠀰 Voor elke nieuwe fase kun je bepalen:󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀨󠀳

• De naam van de fase.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀥󠀩󠀳
  • De vrijgave datum (die na de sluitingsdatum van het onderzoek moet komen).󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀠󠀳
  • Of er al dan niet e-mailmeldingen verstuurd moeten worden.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀡󠀳
  • De gebruikers die moeten worden opgenomen.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀢󠀳

󠀰Opmerking: Aangepaste fasen zijn exclusief voor coördinatoren!󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀣󠀳󠀰 Deelnemers aan het onderzoek krijgen direct toegang tot My Feedback op basis van de datum die is ingesteld in de Deelnemers fase (zie volgende sectie).󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀤󠀳

󠀰Suggesties voor fasen󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀥󠀳

󠀰Bij het aanmaken van een nieuwe fase, stelt My Effectory enkele vooraf gedefinieerde fasen voor:󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀦󠀳

• Alle overige gebruikers met toegang: Inclusief alle coördinatoren met toegang die niet in andere fasen zijn opgenomen.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀧󠀳󠀰 Deze vrijgave fase moet altijd na alle andere fasen komen.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀨󠀳
  • Deelnemers: Bevat alle deelnemers die toegang hebben tot My Feedback.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀦󠀩󠀳󠀰 Deze fase is alleen beschikbaar als jouw organisatie My Feedback gebruikt.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀠󠀳
  • Standaardtoegang: Als deze fase uit de actieve fasen van het odnerzoek is verwijderd, komt deze hier terug.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀡󠀳󠀰 Het omvat de maker van het onderzoek, alle centrale coördinatoren, en de projectcoördinatoren van het project.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀢󠀳

󠀰Een fase bewerken󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀣󠀳

󠀰Je kunt fasen bewerken zolang hun vrijgave datums in de toekomst liggen.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀤󠀳󠀰 Om dat te doen:󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀥󠀳

1. Open de instellingen voor de Resultatenvrijgave.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀦󠀳
  2. Klik op het drie-puntjes icoon naast de juiste fase.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀧󠀳
  3. Selecteer Bewerken.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀨󠀳

󠀰Er verschijnt een pop-up venster waar je de naam van de fase, de vrijgavedatum en de meldingsinstellingen kunt aanpassen.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀧󠀩󠀳

󠀰Als je gebruikers wilt toevoegen of verwijderen uit een fase, klik dan op de naam van de fase: het overzicht van alle huidige gebruikers in de fase verschijnt naast een zoekbalk die je kunt gebruiken om meer gebruikers toe te voegen.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀠󠀳

󠀰Opmerking: Bewerken van de gebruikers die zijn opgenomen in de Deelnemers en Alle overige gebruikers met toegang fasen is niet mogelijk!󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀡󠀳

󠀰Een fase verwijderen󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀢󠀳

󠀰Je mag elke fase verwijderen zolang ze nog in de toekomst zijn.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀣󠀳󠀰 Om dat te doen:󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀤󠀳

1. Open de instellingen voor de Resultatenvrijgave.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀥󠀳
  2. Klik op de drie puntjes naast de juiste fase.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀦󠀳
  3. Selecteer Fase verwijderen.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀧󠀳
  4. Bevestig door te klikken op Fase verwijderen in het pop-up venster.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀨󠀳

󠀰Opmerking: In sommige gevallen kunnen gebruikers uit een verwijderde fase naar andere fasen worden verplaatst.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀨󠀩󠀳󠀰 My Effectory zal jou informeren en een gedetailleerd overzicht geven als dit gebeurt.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀩󠀠󠀳

󠀰Onderzoeken verlengen󠀲󠀣󠀡󠀢󠀩󠀡󠀳

󠀰Bij het verlengen van een onderzoek, worden fasen niet automatisch bijgewerkt.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀩󠀢󠀳󠀰 Je moet handmatig de gegevens van eerder geconfigureerde fasen aanpassen om ervoor te zorgen dat de planning voor de vrijgave van resultaten en meldingen correct is.󠀲󠀣󠀡󠀢󠀩󠀣󠀳

󠀰Als de data niet worden aangepast, wordt automatisch toegang verleend aan alle coördinatoren of deelnemers die bij de vorige fasen horen. Daarnaast worden er, direct na het voltooien van de berekening, meldingen via e-mail verzonden.

Het wijzigen van resultaten vrijgave instellingen

Je kunt tussen instellingen schakelen door een andere optie te selecteren uit het Resultaten vrijgave zijpaneel. Hierbij gelden enkele zakelijke regels:

• Het wijzigen van je instelling naar Alleen respons zal alle eerder geconfigureerde fasen wissen.
  • Zodra groepen toegang hebben tot de resultaten, is het niet meer mogelijk om dit terug te draaien naar Alleen respons.
  • Als je jouw instellingen wijzigt naar Vrijgave voor iedereen nadat de berekeningen van het onderzoek zijn voltooid, worden de onderzoeksresultaten onmiddellijk vrijgegeven voor alle gebruikers met toegang.󠀲󠀣󠀡󠀣󠀠󠀠󠀳󠀰 Als je ze gebruikt, worden e-mailmeldingen met een vertraging van 15 minuten verzonden.

Toegang tot resultaten intrekken: je kunt de toegang tot onderzoeksresultaten niet intrekken door je instellingen voor resultaten vrijgave te wijzigen. Je kunt toegangsrechten voor jouw onderzoek alleen verlenen of intrekken vanuit de Resultaten toegang instellingen.

Meldingen via e-mail om resultaten te bekijken

󠀰Als meldingen via e-mail zijn ingeschakeld, worden gebruikers automatisch kort (~15 minuten) nadat de onderzoeksresultaten voor hen beschikbaar zijn, op de hoogte gesteld.󠀲󠀣󠀡󠀣󠀠󠀥󠀳󠀰 Je kunt deze instelling per fase configureren:󠀲󠀣󠀡󠀣󠀠󠀦󠀳

1. 󠀰Open de Resultatenvrijgave instellingen.󠀲󠀣󠀡󠀣󠀠󠀧󠀳
  2. 󠀰Klik op de drie puntjes naast de juiste fase.󠀲󠀣󠀡󠀣󠀠󠀨󠀳
  3. 󠀰Selecteer Bewerken.󠀲󠀣󠀡󠀣󠀠󠀩󠀳
  4. 󠀰Gebruik het vak E-mail notificatie versturen om de instelling voor de huidige fase aan te passen.󠀲󠀣󠀡󠀣󠀡󠀠󠀳
    󠀰

Als meldingen via e-mail zijn ingeschakeld, krijgen deelnemers en (geselecteerde groepen van) groepscoördinatoren toegang tot de onderzoeksresultaten en worden ze overeenkomstig per e-mail op de hoogte gebracht zodra de resultaten zijn berekend en de geplande datum is aangebroken.

Waarschuwingsberichten

Effectory kan informatie- of waarschuwingsberichten weergeven over de planning van resultaten vrijgave:

• De resultaten worden nog steeds berekend De berekeningen worden uitgevoerd. Zodra ze succesvol zijn voltooid, zullen de resultaten gereed zijn voor vrijgave op de geplande datum.

• Resultaten zijn vertraagd vanwege een lopende berekening: De vrijgave van resultaten is vertraagd omdat de berekening nog steeds in behandeling is.

We raden aan om contact op te nemen met onze Helpdesk om het probleem te onderzoeken en een nieuw berekeningsproces te starten. Zodra de berekening is afgerond, zullen de resultaten van de vragenlijst klaar zijn voor vrijgave.

• E-mailmeldingen mislukt - Resultaten zijn vrijgegeven: Hoewel de datum voor vrijgave van de resultaten is aangebroken en de berekeningen succesvol waren, konden wegens technische redenen geen e-mailmledingen worden verzonden. De resultaten zijn echter beschikbaar en kunnen worden geopend door in te loggen op My Effectory.

Als je dit probleem tegenkomt, neem dan gerust contact op met onze Helpdesk voor assistentie. Ons team zal onderzoek doen om ervoor te zorgen dat er snel nieuwe e-mailmeldingen worden ingepland.