Zo maak je een onderzoek aan in My Effectory

Let op: Voor het aanmaken van een onderzoek moet je een Centrale coördinator, Project coördinator of Lokale coördinator zijn.

Stappen

1. Ga naar My Effectory.
  2. Open het project waarvoor je van plan bent een onderzoek te starten.
  3. Klik op de knop Onderzoek aanmaken
  4. Geef je onderzoek een duidelijke en herkenbare naam. Bijvoorbeeld: 'Teamontwikkelingsscan – Team Geel – 01-2023.'
  5. Selecteer de groepen waarvan je wilt dat ze deelnemen.
  6. Selecteer de periode waarin het onderzoek moet plaatsvinden.
  7. Bekijk en bevestig de vragen van het onderzoek.
  8. Bewaar de instellingen of bevestig het onderzoek.
Zodra de geplande onderzoeksperiode begint, ontvangt elke deelnemer automatisch een e-mail met daarin een link naar het onderzoek.

Meer informatie over elke stap.

Stap 1: Deelnemers selecteren

Nadat je je onderzoek een naam hebt gegeven, kom je op de pagina Deelnemers. Klik op Bewerk selectie om het/de team(s) te selecteren waarnaar je de onderzoek wilt sturen.

Nadat je jouw deelnemers hebt geselecteerd, zie je een groen vinkje naast Deelnemers in het overzichtspaneel van de onderzoek aan de rechterkant van de pagina. Dit betekent dat deze stap is voltooid.

Opmerking: Het is niet mogelijk om teams toe te voegen of te verwijderen als je onderzoek al loopt.

Stap 2: Selecteer de onderzoeksperiode

De volgende stap is het selecteren van de onderzoeksperiode. De onderzoeksperiode is de tijd dat het onderzoek openstaat voor deelnemers.

Kies de onderzoeksperiode die het beste past bij de behoeften van jouw organisatie. Voor de meeste onderzoeken raden we aan een onderzoeksperiode van 2 weken in te stellen.

Stap 3: Vragen selecteren

Selecteer vervolgens de vragen die je wilt opnemen in jouw onderzoek.

Op deze pagina heb je de mogelijkheid om vragensets en losse vragen te selecteren. De vragensets bestaan uit verschillende vragen over specifieke thema's en onderwerpen.

Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van een thema of onderwerp? Klik vervolgens op Bekijk details.

Ga naar het tabblad "Enkele vragen" om alle geselecteerde vragen te bekijken en extra vragen aan je vragenlijst toe te voegen. Ben je op zoek naar een specifieke vraag of onderwerp? Gebruik dan de zoekbalk.

Opmerking: Het is mogelijk dat jouw organisatie ervoor heeft gekozen om verplichte vragenreeksen op te nemen in jouw vragenlijst. Verplichte vragen zijn grijs gemarkeerd en kunnen niet worden verwijderd.

Als je een overzicht wilt zien van de vragenreeksen en afzonderlijke vragen die je hebt geselecteerd voor jouw onderzoek, klik je op Vragen bekijken boven aan de pagina.

Wat is het verschil tussen thema's en onderwerpen?

Thema's zijn groepen vragen die wetenschappelijk gevalideerd zijn om nauwkeurig één thema weer te geven (bijv. Betrokkenheid). Als je alle vragen van een thema meerekent, krijg je een themascore en scores op de individuele vragen. Themascores zijn erg inzichtelijk. Ze kunnen worden gebruikt om een breed concept vast te leggen en trendanalyses over een bepaalde periode te maken.

Onderwerpen groeperen vragen die betrekking hebben op een gemeenschappelijk HR-onderwerp. Onderwerpen zijn handig in het proces van vraagselectie. De vragen die in een thema zijn opgenomen, worden echter afzonderlijk weergegeven in de resultaten.

Stap 4: Selecteer het ontwerp van jouw onderzoek en de e-mailintroductie.

Selecteer een onderzoeksontwerp en de inleiding voor de uitnodigingsmailing. Lees hier meer over onderzoeksontwerpen: Zo pas je het vragenlijstontwerp en het mailontwerpen aan.

Het is tijd om je onderzoek te plannen!

Klik op 'Controleren & plannen' als je klaar bent met het maken van jouw onderzoek.

>De tijdlijn van de onderzoek verschijnt. Hier kun je het verloop van het onderzoek volgen.

Of klik op Opslaan en sluiten om later terug komen naar